Over Annelies

workshop

Moeders in balans!

I didn’t lose myself in motherhood, I found myself!

 

Zwanger van mijn grote liefde Kadé!

Daar zat ik dan eind 2006. Ik was zwanger van mijn grote liefde, die uitgeprocedeerd was en terug moest naar de Democratische Republiek Congo. Na de eerste schrik kwam er een sterke vastberadenheid in mij naar boven. Ik wist niet precies hoe ik het ging doen, maar dat ik moeder werd was een feit. Ik ging onwijs goed voor dit kindje zorgen en zou strijden voor ons gezin!  Best grappig als je bedenkt dat ik vroeger eigenlijk helemaal niet wist of ik überhaupt moeder wilde worden. Maar eenmaal zwanger kwam er een ‘oergevoel’ in mij naar boven.

 

Een flinke uitdaging

Ik ben opgevoed met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en heb geleerd om hard te werken. Dat kwam in deze situatie goed van pas. Ik zou het gaan redden, al wist ik toen absoluut niet hoe. Wel voelde ik een diep vertrouwen dat het goed zou komen. Ik had in elk geval een goed diploma en een fijne baan. En gelukkig kreeg ik steun van dierbare mensen om mij heen.

Dankzij het generaal pardon mocht mijn man uiteindelijk, Godzijdank, blijven. Toch waren de jaren die volgden alsnog zwaar. Kadé kon, ondanks zijn tomeloze inzet, moeilijk aan werk komen. Daarnaast voerden we juridische strijd om te kunnen trouwen en mijn man zijn eigen zoon te laten erkennen.

Ik was kostwinner en werkte meer dan ik eigenlijk zou willen met onze kleine man. Het moederschap in combinatie met een pittige baan in de verslavingszorg vond ik best zwaar. Toch nam ik het besluit om binnen mijn baan mij maximaal te ontwikkelen. Ik werkte jaren als gedragstrainer bij de reclassering en bemachtigde zelfs een opleidingsplek tot gezinstherapeut. Hard work pays off, nietwaar?

 

Het moederschap

Het moederschap beviel boven verwachting goed en ik verlangde naar een tweede kindje. Toen ik na lang wachten eindelijk zwanger was konden wij ons gelukt niet op, echter kreeg ik een vrij late miskraam. Het verdriet was groot. Ik wist niet of ik ooit nog zwanger wilde worden. Deze pijn wilde ik nooit meer meemaken. Ook maakte het mij extra bewust van onze prachtige zoon die er wél was en genoot ik extra van hem!

Toen ik net begon aan mijn opleiding tot gezinstherapeut, bleek ik opnieuw in verwachting. Ik werd uiteindelijk voor de tweede keer moeder. Wat een wereld van verschil was dat! De onzekerheid die ik bij mijn oudste voelde had ik nu niet meer. Ik durfde naar mijn gevoel en intuïtie te luisteren, waardoor ik me zoveel vrijer voelde in het moederschap en hier op zo’n andere manier van kon genieten! Het gezinsgeluk lachte ons toe, de situatie van mijn man kwam in rustiger vaarwater en we hadden twee prachtige boys om van te genieten!

Maar juist toen er privé meer rust kwam, ging het met mijn gezondheid een stuk minder goed. Ik was vreselijk vermoeid en bleek uiteindelijk een chronische darmaandoening te hebben. Waar het ene moment het geluk mij zo voelbaar toelachte, werd het andere moment de grond onder mijn voeten weggeslagen. Ik twijfelde aan alles: Kon ik nog wel voor mijn gezin zorgen? Kon ik nog wel werken? En hoe moest het met mijn droom ‘om later als ik groot was mijn eigen bedrijf te starten’?

 

Groei

Uiteindelijk hebben juist al deze ingrijpende gebeurtenissen voor bewustwording gezorgd. Het heeft mij na laten denken over de invulling van het moederschap, over keuzes die ik maak en over dromen die ik heb. En ook heb ik ervaren hoeveel ‘power’ je eigenlijk in je hebt! Vanuit deze power heb ik mijn droom gerealiseerd: mijn eigen coachpraktijk, als mama coach, CoachAnnelief is een feit! Ik gun het namelijk iedere vrouw en mama om haar inner power te (her)vinden en echt te kunnen stralen!

Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw verhaal en zou het fijn vinden als je het met mij zou willen delen!